غذاهای چاق کننده و خون ساز
در این مقاله به معرفی غذاهای چاق کننده و غذاهای خون ساز از دیدگاه طب سنتی ایران خواهیم پرداخت.
غذاهای چاق کننده
شناخت غذاهای چاق کننده می تواند کمک بسیار زیادی به افراد نماید. در حالی که این روزها آدمهای زیادی به دنبال راهی معجزهآسا برای کاهش وزن هستند، برای عدهای افزایش وزن به همان اندازه دشوار و حتی در مواردی غیرممکن به نظر میرسد.
دسر: 6 قاشق غذاخوری شیر خشک، ۶ قاشق غذاخوری پودر مالت، ۱ عدد موز، ۳ عدد خرما، ۲۰ عدد پسته، ۲ لیوان آب. همهی مواد را میکس کرده و روزانه یک لیوان تدریجاً در طول روز میل شود.
غذاها: شیر برنج، آش رشته با گوشت، گوشت گوساله، پنیر با گردو یا آویشن، نخود، گوشت کبوتر و کبک و بلدرچین، مرغ، رطب تازه، کله پاچهی گوسفند، قطاب، کباب آتشی، شیر گاو، مغز استخوان، دوغ، مربای کدو، نارگیل، سمنو، فرنی، خاکشیر.
میوهها: انجیر، توت شیرین، موز، کنجد، انگور، بادام شیرین، مربای شقاقل، دوشاب انگور.
نکته: دو ساعت پس از طعام به حمام رفتن.
غذاهای خون ساز
کم خونی به حالتی اطلاق میشود که بدن قادر به ساختن گلبول قرمز کمی است یا مقدار هموگلوبین موجود در این سلولها بسیار کم باشد. متداولترین نوع کمخونی، کمخونی فقر آهن نام دارد و معمولاً ناشی از مصرف ناکافی آهن در رژیم غذایی است. تولید هموگلوبین برای بدن شما بسیار مهم است و آهن، مس، ویتامینهای B12 و B9 (فولات) و ویتامین C نقش مهمی را در آن ایفا میکنند. برای اینکه به میزان کافی هموگلوبین در بدن وجود داشته باشد، داشتن یک غذای رژیمی مناسب لازم است.
از جمله غذاهای خون ساز در طب سنتی ایران می توانیم به انواع گوشتها بخصوص گوشت قرمز و جگر، نان فتیر، نیمرو، سبزی خوردن تازه، آبگوشت شیر (به جای آب، شیر تازه استفاده شود)، آبگوشت لپه (سیب زمینی و پیاز و لیمو عمانی و لپه و گوشت گردن)، دست و پاچه و بال و گردن مرغان، خاکشیر، بادام، آش شله و زیره بریان، انار شیرین، زردآلو، خرمای نیمه رسیده، سیب شیرین، کوکوسبزی، آبگوشت بزباش، حلیم و شیربرنج.