سرگیجه
در این مقاله به صورت کلی در مورد سرگیجه و درمان آن در طب سنتی می پردازیم. اختلال سرگیجه یکی از شایعترین شکایات پزشکی است. در بسیاری از موارد علت این بیماری دقیقا مشخص نیست. اما در حالت کلی سرگیجه، احساس حرکت کردن هنگامی است که واقعاً در حال حرکت نیستید. در اختلال سر گیجه ممکن است این احساس به فرد دست دهد که اجسام دور و بر وی در حال حرکت هستند، در حالی که واقعاً حرکت نمی کنند. سر گیجه می تواند شبیه به بیماری حرکت باشد. افرادی که این بیماری را تجربه می کنند، عموماً حس گیجی دارند یا احساس میکنند اتاق در حال چرخش است. اما اختلال سرگیجه همان سبکی سر نیست.
درمان سرگیجه در طب سنتی
بطور کلی باید از غذای سنگین و غذاهای بخار زا مانند سیر، پیاز و حبوبات پرهیز نمایید. غذاها هر چه لطیف تر باشند بهتر است مانند عرق نخود.
اگر نشانه سر گیجه قلبی باشد یعنی ضعف یا مشکل قلبی باشد باید از شربت لیمو، شربت سیب و مربای به استفاده کنند.
در مقداری، سرگیجه با حرارت مغز همراه است یعنی با کم خوابی، تحریک پذیری حالت عصبی و خشک شدن چشم ها، دهان و مجاری تنفسی است. در این افراد سرد کردن مغز با خوردن دوغ و آب انار، آش زرشک (بدون گوشت) و زردآلو موثر است.
اگر در فردی سر گیجه با سردی مغز یعنی خواب طولانی، کم حافظه شدن، عدم تمرکز و نیسان باشد بهتر است از دارچین، نخود آب با ادویه گرم، گوشت لطیف به شکل شوربا یا به صورت سرخ شده استفاده کنند. این افراد باید از گردو، شیر و نوشیدنی الکلی خودداری کنند.