زالو درمانی در طب سنتی
زالو درمانی یکی از روش های خونگیری در طب سنتی ایران است. زالو درمانی روشی بسیار کهن است که در تمدن مصر و چین هم رد پای آن دیده می شود. در طب سنتی ایران استفاده از زالو، با شرایط ویژه و تجویز پزشک از روش های مهم اعمال یداوی است.
در ۲۴ ژوئن سال ۲۰۰۴ سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA ) استفاده از زالو برای مقاصد پزشکی قانونی اعلام نمود. در حال حاضر در سراسر دنیا در دانشکده های پزشکی، این مبحث تدریس می شود.
زالو باید حتما با تجویز پزشک بویژه پزشک متخصص طب سنتی انجام گیرد و حتما از نوع خاصی از زالو که زالوی پزشکی نامیده می شود، استفاده گردد که به آن هیریدو مدیسینالیس می گویند. این زالو قطری حدود یک سانتی متر و طول تقریبی ۱۰-۸ سانتی متر دارد. در هر بار استفاده از زالو مقدار ۲۰ تا ۳۰ سی سی خون گرفته می شود. زالو از یک طرف با بادکش خود به بدن چسبیده و از طرف دیگر با دهان خود بوسیله آرواره هایی که دارد پوست را گاز می زند، درد گاز زالو در حد یک پشه است بنابرین دردناک نیست چون زالو خون را رقیق می کند.
استفاده از زالو در درمان بیماری ها
استفاده از زالو در درمان بیماری های زیر کاربرد دارد:
- لخته خون
- گرفتگی رگ
- بواسیر
- سکته قلبی
- غلظت خون
- انواع جوش ها
- درمان کوفتگی
- خون مردگی و ورم، بخصوص ورم های آرتروز مفاصل بویژه زانوها
- رماتیسم مفصلی
- بیماری های چشمی مانند آب سیاه
- تنگی عروق
- صدای گوش
- در تنگی عروق کرنر
- در واریکوسل و تورم بیضه و دستگاه تناسلی
زالو پس از پیوند عضو و جراحی پلاستیک و ترمیمی با برطرف کردن احتقانی پرشدگی، لخته و عفونت در محل پیوند خونرسانی مناسبی ایجاد می کند و سرعت ترمیم را می افزاید و از عفونت جلوگیری می کند.