تغذیه در بیماری درد مفاصل
از نظر گاه طب سنتی، برای جلوگیری از درد مفاصل، پرهیز از پرخوری، پرهیز از غذاهایی که مضر عصب هستند مانند ترشیجات با لبنیات، سرد کننده و بخارزاها مانند سیر و پیاز، پرهیز از میوه های خام، پرهیز از غذاهای غلیظ بعضی از سبزیها مانند چغندر، زردک، خیار، هندوانه، پرهیز از نوشیدنی الکلی، پرهیز از گوشت بخصوص گوشت قرمز مخصوصاً گاو و گوساله، پرهیز از خوابیدن پس از غذا و فعالیت بدنی پس از غذا، توصیه میشود.
امروزه غالباً عامل بیماریهای مفاصل از نوع اخلاط بلغمی است، پرهیز از لبنیات آب سرد، لبنیات، سردی ها، غذای مانده و کلاً از غذاهای سرد و مرطوب که در مقالات قبلی آمده است، کلاً در انواع سرد و مرطوب استفاده از غذاهای مسخن و مجفف یعنی گرم کننده و خشک کننده، مفید خواهد بود که شامل مربای زنجبیل، گوشتهای لطیف سرخ شده با ادویه گرم، کباب و بریانی با فلفل و زنجبیل و دارچین، گوشت سرخ شده با دارچین و آویشن و زیره است.
در موارد درد مفاصل مانند عرق النساء یعنی بیماری دیسک و سیاتیک پرهیز از غذای تند و غذای شیرین، پرهیز از میوه های خام و ترشی، پرهیز از غذای مانده جزو دستورات اصلی است.
موارد مربوط به درد مفاصل نیز باید رعایت گردد در آداب غذا خوردن مورد عامل ایجاد خلط خام و پرشدگی غیر طبیعی باید حذف گردد. بنابراین خوردن قبل از تخلیه کامل خلط قبلی، نزدیکی بعد از غذا و فعالیت جسمی بعد از غذا و خوردن آب سرد باید حتماً از موراد پرهیز باشد.
منبع : کتاب برنامه ریزی غذایی و درمان با غذا در طب سنتی ایران (آخرین تحقیقات علمی) نوشته دکتر حمیدالله افراسیابیان