قبل از آنکه به بیماری های قلب در طب سنتی و تغذیه بپردازیم یک نکته مهم را باید در نظر داشته باشیم . بیماری های قلب طبق تعریف طب سنتی با تعارف و خصوصیات بیماریهای قلب در طب جدید بسیار متفاوت است . لازم است عزیزانی که این کتاب را مطالعه می کنند در بخش بیماری های قلب حتما با مشاوره پزشک خود یعنی متخصص طب سنتی متخصص قلب ، رژیم غذایی خود را تنظیم نمایند . در این بخش به اصول کلی اکتفا می شود.
از نظرگاه طب سنتی احساس نشاط و نیرومندی هر فردی با سلامت قلب او ارتباط مستقیم دارد چون قلب است که موجب نیرومندی بدن فرد می شود، اگر در خود احساس کسالت دارید و فکر می کنید بدنتان از نشاط کافی برخوردار نیست . می توانید از مقویات قلب استفاده کنید. غذاهای مقوی قلب شامل موارد ذیل است: آب گلابی شیرین، آب گوشت ، گلاب، عرق بیدمشک، انار، سیب و به .
میخک از داروهای مهم قلبی است که گرم کننده قلب و مقوی آن است .لی اگر بخواهید به فردی با هر مزاجی یا در هر حالتی یک مقوی قلب بدهید گل گاوزبان بهترین انتخاب است.
در تپش قلب که در طب سنتی با واژه خفقان از آن نام برده می شود باید موارد ذیل را دقت کنید . پرهیز از مسکرات پرهیز از غذاهای نفاخ مانند حبوبات و پرهیز از ترشی . کم کردن مقدار غذا اقدام مهمی محسوب می شود از غذای سنگین و غلیظ پرهیز شود و حتی المکان گوشت را کم کنید مگر گوشت لطیف باشد . اگر فردی با تپش قلب علایم حرارت مزاجی دارد غیر از روان شدن طبع تلاش کنید آش ترش و غذاهای کم کثیرالغذا مانند نان با گلاب و یا شربت سیب بهره بگیرید.
آناناس انبه و تمبرهندی در این افراد مناسبت دارد و هندوانه برای این افراد انتخاب بسیار خوبی است. اگر فردی تپش قلب با علائم سردی مزاج داشت باید از سبزی های گرم مانند ریحان و نعناع و از مقویات قلب مانند مربای سیب و مربای به استفاده کند. استفاده از گوشت لطیف سرخ شده باضافه ادویه جات خوشبو مانند دارچین و زعفران مفید است این افراد باید از آب سرد و سردی ها کاملا پرهیز نمایند.
غش کدن در طب سنتی به قلب مربوط می شود . افرادی که پس از درد غش می کنند از کاهو استفاده کنند و از مسکرات بپرهیزند . کسانیکه در گرسنگی غش می کنند باید غذا به حد کافی اما بتدریج بخورند . افرادی که پس از فصد غش می کنند باید سکنجبین ، رب انار یا شربت آن ، رب به یا شربت آن و گوشت لطیف مانند جوجه مرغ مصرف کنند.
افرادی که به علت مسائل روحی و عصبی غش می کنند از آب گوشت ، آش های سبک و از شربت میوه های بارد مانند سیب و ریواس استفاده نمایند.
نکته ای که حائز اهمیت است از نظرگاه طب سنتی افسردگی و نشاط به قلب مربوط است و مفرحات یا شادی بخش ها نیز در این قسمت بحث می شوند .این مواد نشاط بخش یا شادی آور هستند. گل سرخ ف سیب، ریحان، گشنیز، هل، میخک، گلاب، زرشکف شربت، سیب، زعفران، پسته، نعناع، قلب حیوانات گوشت خوار