سردردهای صفراوی، بلغمی، سوداوی و دموی انواع سردردی هستند که برای درمان آنها باید روشهای متفاوتی به کار گرفت.
علی حسینی، متخصص طب سنتی در این باره می گوید:
«در طب سنتی سردردها به چهار دسته تقسیم می شوند و از همین رو درمان های متفاوتی هم دارند.
سردردهای صفراوی، بلغمی، سوداوی و دموی انواع سردردی هستند که برای درمان آنها باید روشهای متفاوتی به کار گرفت و هر یک در زنان و مردان متفاوت بروز میکند.
دسته اول سردردهای صفراوی است که درد از ناحیه پیشانی و جلوی سر شروع می شود و در گرما و با عطرهای گرم تشدید میشود.
این سردرد که بیشتر در مردان دیده میشود، با مصرف عسل، عرق نعنا و سرکه انگور طبیعی یا آب زرشک بهبود مییابد.
دسته دیگر سردردهای دموی است و درد از پیشانی شروع و تمام سر را فرا می گیرد و در شقیقه به صورت نبض ادامه می باید. درمان این نوع سردرد نیز مانند صفراوی است.
علائم سردردهای بلغمی این است که درد معمولا از گردن و پشت سر شروع می شود و هنگام سردی و استرس تشدید میشود. این نوع سردرد با بوهای گرم آرام می شود و گاهی همراه با حالت تهوع است.
این نوع سردرد در زنان بیشتر دیده می شود. درمان این نوع سردرد مصرف ارده با شیره انگور، استشمام عطر گرم به هنگام شب و مصرف رازیانه با عسل است.
سردردهای سوداوی سردرد نوع چهارم است که در این سردرد معمولا کل سر دچار درد میشود و به هر دلیلی مانند سروصدا، عصبانیت، شلوغی، ترافیک، استرس، آلودگی هوا و غیره ایجاد میشود.
این نوع سردرد نیز در زنان و مردان شایع است. مصرف سرکه انگبین، ماساژ سر، شانه زدن موها با شانه های درشت و مصرف نکردن غذاهایی مانند بادمجان، سوسیس و کالباس، غذاهایی با ادویه تند، قهوه و نسکافه، سرخکردنیها، سیگار و قلیان از راههای درمان این نوع سردرد است.
به طور کلی مصرف نعنا، گیاه زنجبیل و کاسنی تلخ نیز برای بهبود سردرد توصیه میشود.»
سردردهای صبحگاهی میتواند علامت تومور مغزی باشد
دکتر سید حمیدرضا سعیدی ، متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت:
«بر اساس تحقیقات به عمل آمده عوامل مختلفی میتواند در بروز تومورهای مغزی دخیل باشد که از جمله آن میتوان به انجام رادیوتراپی (یک شیوه درمانی در بیماران سرطانی)، استفاده از مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده و ضربههای مغزی اشاره کرد.
سردردهای صبحگاهی مقاوم به درمان، یکی از علائم بارز تومورهای مغزی است. علاوه بر این بروز علائمی مانند سردرد همراه با تهوع و استفراغ، فلج شدن قسمتهای مختلف بدن و اختلالات بینایی نیز میتواند حاکی از وجود تومور در مغز باشد.
بسته به محل قرارگیری تومور، علائم فلج و نیز اختلال در عملکرد ارگان ها در نقاط مختلف بدن بروز پیدا میکند.
تومورها به دو نوع بدخیم و خوش خیم تقسیم می شوند.
در تومورهای بدخیم تنها می توان با عمل جراحی بخشی از تومور را خارج کرد و برای تکمیل درمان آن باید رادیوتراپی و شیمی درمانی انجام شود.
تومورهای خوش خیم را می توان به طور کامل با عمل جراحی خارج کرد. متاسفانه برخی از این تومورها در مناطق حساسی از مغز قرار گرفته و به لحاظ خطرناک بودن، نقش تومورهای بدخیم را بازی می کنند.
جراحی تومورها و خارج کردن آنها تنها زمانی انجام می شود که بتواند به نجات جان بیمار کند و در غیر این صورت به هیچ وجه این کار صورت نمیگیرد.
چنانچه تومور خوش خیم در محلی قرار بگیرد که جراحی کردن آن جان بیمار را به خطر بیندازد، تنها رادیوتراپی و شیمی درمانی تومور و نیز درمان های کمکی برای بیمار توصیه میشود.
از هر ۱۰ هزار نفر در دنیا یک نفر به تومور مبتلا میشود. روند ابتلا به تومور با افزایش سن افزایش میآید و تومورهای مغزی بیشتر در افراد میانسال به بالا مشاهده میشود.»
بسیار عالی حرف نداره واقعا لذت میبرم