دو نکته در بیمارانی که دچار تنبلی و کم کاری کلیه شده اند حائز اهمیت است
الف: مایعات: اگر کراتینین بیماری به حدی برسد که نیاز به دیالیز داشته باشد یا در حدی باشد که ادرار بیمار کم شده باشد و روزانه با خوردن مایعات کم تر ازcc400 ادرار داشته باشد باید در خوردن آب و مایعات و غذاهای آبکی بسیار احتیاط کند در غیر اینصورت فشار خون او بالا رفته و دچار تنگی نفس می شود . قاعده مایعات مجاز آنست که بیمار حق دارد به اندازه حجم ادرار خود باضافه cc 500 مایعات بخورد.
ب: نکته دوم آنکه فردی دچار نارسایی و کم کاری کلیه است باید در خوردن سبزیجات و میوه ها احتیاط کند خصوصا در مواردی که پتاسیم آن بالا باشد مانند :موز، زردآلو ، اجیر، هلو که غنی از پتاسیم هستند و احتمال دارد بی نظمی قلب و خطر جدی ایجاد کنند.
ج: اصولا خوردن نمک ( نمک تصفیه شده فعلی که حاوی nale است موجب فشار خون است هرچند که فرد آنرا از دوران کودکی آغاز کرده باشد . برای یک فرد سالم حداکثر ۳/۲ گرم نمک در روز جایز است، اگر تا ۳ گرم نمک به شرط آنکه نمک دریا باشد مصرف کند مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در بیمارانی کلیوی و دیالیزی باید این مقدار را نصف کرد. آب سالم ، نان سبوس دار ، حذف چربی و خامه و کره و روغن های جامد
هفته ای سه بار ماهی خوردن
خوردن خون گیاهی یا گوجه فرنگی موجب افت فشار خون است. تره فرنگی ، پیازچه نیز تاثیر کاهنده فشار خون دارد . از گریپ فروت و لیمو ترش به عنوان میان وعده می توانند استفاده کنند.
حذف قند و شکر و شیرینی، مربا و سرخ کردنی ها ، سوسیس و کالباس ، شوری و ترشی و مواد چاشنی کارخانه ای الزامی است.
بهتر است بجای چای و قهوه از دم کرده گل گاوزبان استفاده کنند.
ورزش سه بار در هفته هر بار ۳۰ دقیقه قطع سیگار و خودداری از استرس بسیار موثر است.
ممنون از وبلاگ خوبتون