کتاب برنامه ریزی غذایی و درمان با غذا در طب سنتی ایران
نویسنده : دکتر حمیدالله افراسیابیان
حفظ الصحه یا حفظ سلامتی، از جنبه های اساسی طب سنتی ایران است. یکی از مهمترین بخشهای حفظ الصحه، که همان سبک درست زندگی است، تغذیه سالم و درست خواهد بود. تغذیه در طب سنتی، جنبه های مختلف دارد، اینکه چه بخوریم و چه زمان از غذاها و نوشیدنی ها بهره بگیریم، از عمده ترین مباحث تغذیه طب سنتی ایران است.
در برنامه ریزی غذایی باید متناسب با مزاج خود تغذیه کنیم. بنابراین مزاج شناسی نیز از وجوه اساسی حفظ سلامتی ما و چگونگی بهره بردن از نعمات الهی است. ابن سینا در کتاب قانون در مبحث تغذیه میگوید : شایسته است آدمی در آنچه می خورد دقت کند، زیرا جزو بدن او خواهد شد. بدن ما همواره در حال تخریب و بازسازی است، استخوانهای بدن ما در ۲ ماه بازسازی می شوند بدن فعلی ما، همان بدن یک سال قبل نیست، بلکه به کلی ریزش کرده و از نو ساخته شده است.
اگر غذایی که میخوریم نامتناسب و بی کیفیت باشد، جسم ما نیز خسته، درمانده، پیرتر و ناهماهنگ تر خواهد شد. تغذیه ما با کمال تاسف، گاهی به گونه ای است که به سرعت به جانب مرگ قدم می گذاریم و با هم در پیر شدن مسابقه می دهیم.
امروزه تغذیه در پزشکی مدرن نیز از مهمترین بخشها و اساسی ترین جنبه های سلامتی است. سبک زندگی امروز و گذشتگان ما بر چند پایه مهم بنا شده است که از عمده ترین آنها تغذیه است.
کتاب حاضر جزوه ای کوتاه در برنامه ریزی غذایی در دستورها و پرهیزهای غذایی در طب سنتی ایران است. در فصل بیماری ها و تغذیه تلاش کرده ایم تغذیه در شایعترین و مهمترین بیماریها را تا حد امکان توضیح دهیم. درمان با غذا از اصول مقبول طب سنتی است. رازی دانشمند بزرگ طب سنتی ایران میگوید: همواره تلاش کنید در حد امکان بیماری خود را با تغذیه درمان کنید و اگر نتوانستید به سمت دارو بروید……..